Lekkage CV leiding.

Moet de verwarming installatie vaak worden bijgevuld of is er sprake van vochtschade in de vloer ? Dan kan sprake zijn van een lekkage in de CV leiding. Zijn er geen gebreken in de CV ketel of defecten van onderdelen als bijvoorbeeld het expansievat dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage in de leidingen.  Als er sprake is van een lekkage in de CV leidingen zal u meestal steeds vaker moeten bijvullen.

Middels specifieke technieken als thermografie en traceergas kunnen lekkage locatie in leidingen worden opgespoord. Ongeacht of de leiidngen zijn gelegen in een betonvloer of een zandbed onder een betonvloer kan de lekkage worden opgespoord. Lees hieronder de Faq voor CV lekkage of neem direct vrijblijvend contact met ons op.

Lekkage Vloerverwarming.

Niet vaak maar ook de slangen van een vloerverwarming kunnen lek raken. Veelal is er dan sprake van koppelingen of zijn er latere werkzaamheden uitgevoerd of is er sprake van gering zakken van verschillende constructieve vloeren. Lekrecherche Nederland spoort lekkage in vloerverwarmingen op.

Boren in de vloer ?

Moet er om wat voor een reden ook geboord worden in een vloer met vloerverwarming ? Wij kunnen het exacte verloop van uw vloerverwarming slangen opsporen waarna u veilig in de vloer kunt boren of hakken.

Lekkage stadsverwarming of Blokverwarming.

Is er in de woning sprake van stadsverwarming of blokverwarming kunt u niet controleren op drukverlies want er is immers geen gesloten systeem in de woning. Sommige systemen zijn wel voorzien van een afsluiter en een manometer. In dit geval kunt u met de afsluiters gesloten zien of er drukverlies optreedt in het CV leiding systeem.

Is er sprake van drukverlies of vermoeden hiervan neem dan contact op. Middels diverse geavanceerde lekdetectie technieken zijn wij in staat uw lekkage in de CV leidingen op te sporen. Lees hier meer over drukverlies op uw CV installatie

Drukverlies CV ?

  • Spoed lekdetectie
  • Ook buiten kantoortijden en op zaterdag
  • Specialistisch breekvrij onderzoek
  • Schade verzekering expertise en rapportage
  • Onafhankelijk

24 uur lekdetectie service

Vraag en antwoord

Afhankelijk van de leeftijd van de installatie is eenmaal of tweemaal per jaar bijvullen van de CV ketel normaal.
Er kan sprake zijn van gering lekkende koppelingen of onderdelen van de ketel. Controleer alle koppelingen en bij geringste lekkage adviseren wij deze te vervangen. Lees ook over expansievat en automatische ontluchter.
Controle van het expansievat kan eenvoudig zelf gedaan worden. Tik met een schroevendraaier of ander voorwerp op beide delen van het expansievat. Het geluid moet duidelijk verschillend zijn. Een deel is met water gevuld, het geluid klinkt dof. Het andere deel met stikstof, het geluid klinkt hol. Als het rubberen membraan van het expansievat lek is, dan klinken beide delen dof omdat deze met water is gevuld. Voor meest correcte controle : neem contact op met uw installateur.
CV ketels zijn tegenwoordig uitgerust met een automatische ontluchter welke kan gaan lekken. Deze kan ‘onzichtbaar’ lekken: door de hoge temperatuur op het ketelblok verdampt het lekkende water dan direct. U ziet meestal wel kalkafzetting op of nabij de ontluchter of het warmteblok.

Ketel onderhoud en controle ?

Kies altijd een erkend installateur

erkend CV installateur