Lekdetectie

/Lekdetectie
Lekdetectie 2018-06-03T14:00:06+00:00
camera inspectie lekdetectie
infrarood lekkage opsporen

Wat is lekdetectie ?

Lekdetectie is het specialistisch opsporen van de oorzaken van lekkage. Lekdetectie wordt uitgevoerd door technici met een bouwkundige en/of een installatie technische opleiding en daarnaast meerdere jaren ervaring. Het opsporen van lekkage oorzaken gebeurt door technici met speciale lekkage apparatuur zoals bijvoorbeeld infrarood camera’s, geavanceerde camera apparatuur en traceergas detectie.

Indien de oorzaak van een lekkage niet door u zelf, installateur of aannemer kan worden achterhaald biedt een lekdetectiebedrijf uitkomst. Vaak vraagt ook een verzekeringsmaatschappij om een onafhankelijk onderzoek. Bij een deugdelijk lekdetectiebedrijf krijgt u altijd een onafhankelijke rapportage veelal voorzien van een foto overzicht, een conclusie van het onderzoek en een advies met betrekking tot het herstel.

Is Lekdetectie duur ?

Nee: De tarieven van lekdetectie en lekdetectiebedrijven variëren maar een onderzoek kost al snel een paar honderd euro. Er wordt gewerkt met opgeleid personeel en apparatuur welke zeer kostbaar is.

Is een aannemer of loodgieter dan niet veel voordeliger ?

Nee vaak niet. Installateurs of aannemers zijn vaak gericht op nieuwbouw en niet op problemen oplossen. Daarnaast bespaart een lekdetectie onderzoek onnodig hak en breekwerk. Lekdetectie is dus uiteindelijk een goedkopere oplossing.

Bij de keuze van een lekdetectiebedrijf is het van belang dat u kiest voor een onafhankelijke partij. Er zijn lekdetectiebedrijven die ook herstel uit voeren. Informeer u goed en verzeker u ervan dat er geen andere commerciële belangen meespelen.

Vindt Lekrecherche alle lekkage ?

In 95% van de gevallen vinden wij de oorzaak en locatie van de lekkage. Bij de overige 5% stellen wij een plan van aanpak op waarbij tot nu toe in alle gevallen de lekkage wordt opgelost.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over mogelijkheden of over het tarief lekdetectie neem dan contact met ons op. Geheel vrijblijvend kunt u uw vochtprobleem of lekkage klacht aan ons voorleggen.

contact lekdetectie

Correct leidingen in de betonvloer opgespoord ten behoeve van boringen
Frans van Linden, Heijmans NV
Snel de oorzaak van de lekkage gevonden en afgewikkeld met de Nationale Nederlanden Verzekeringen. Thanks Cas voor de service.
Jessica, Particulier
Zonder onnodig hakken en breken de lekkage in de vloerverwarming bepaald. Nette afwikkeling en betrouwbaar partner.
Eric Terneuzen, Imtech
lekkage waterleiding opsporen offerte