Bij een melding van lekkage in een nieuwbouw appartement hebben we vastgesteld dat er bij hoger gelegen appartement sprake is van drukverlies waterleiding. Bij verdere controle blijkt het drukverlies zich voor te doen in het warme deel van waterleidingen van het appartement.

vochtmetingen lekkage onderzoek

Bij het uitvoeren vochtmetingen is er sprake van forse hoge vochtlasten rondom het ligbad. Door referentie metingen te verrichten is er vaak op bepaalde plaatsen sprake van afwijkend hoge vochtwaarden. De vochtwaarden kunnen een richting geven naar de lekkage oorzaak.

camera inspectie ligbad en douchebak

Bij een traceergasdetectie wordt rondom het ligbad uittreding traceergas gemeten. Het meten van ontsnappend traceergas duidt op een lekkage. Meer exact onderzoek naar de lek locatie is echter nodig. Camera inspectie maakt moeilijk toegankelijke ruimte inzichtelijk.

camera inspectie lekkage waterleiding

Voor verder controle is een camera inspectie uitgevoerd. Onder het ligbad is sprake van verdeelbruggen warm en koud waterleidingen voor de badkamer. Bij de endoscopische camera inspectie wordt de lekkage waargenomen aan de verdeelbrug warm waterleiding.

Door toepassen van meerdere onderzoektechnieken wordt de lekkage opgespoord en kan zonder onnodig hakken en breken snel over worden gegaan tot herstel.

contact lekrecherche

Wilt u meer informatie over lekkage onderzoek technieken of mogelijkheden neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.