Dakbedekking

Dakbedekkingen zijn verkrijgbaar en in vele soorten en geschikt voor toepassing op verschillende daken. Voor platte daken zijn de meest toegepaste dakbedekkingen:

Bitumen

Bitumen, ook wel roofing of dakleer genoemd, is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekkingssoort voor platte daken en ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie. Het duurzame materiaal is makkelijk te plaatsen, bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar weer droog en beschermt bij zit. Bitumineuze dakrollen wordt middels verhitting (brander) verkleeft.

PVC kunststof

PVC is een dakbedekking van kunststof en geniet dezelfde voordelen als bitumen. Het onderscheidende vermogen van PVC is dat er ook een witte variant dakbedekking verkrijgbaar is. Witte dakbedekkingen hebben als voordeel dat het beter tegen hoge temperaturen bestand is, het materiaal is minder vatbaar voor Uv-straling en houdt uw huis koel in de warme zomermaanden. Ook PVC heeft een levensduur van rond de 25 jaar.

EPDM rubber

EPDM, dat qua uiterlijk erg lijkt op bitumen maar bestaat uit synthetisch rubber. Dit materiaal maakt de dakbedekking zeer elastisch waardoor EPDM nog beter tegen grote temperatuurverschillen kan. Dit merkt u in de levensduur, EPDM gaat gemakkelijk 40 jaar mee. Ook kan EPDM dakbedekking voor plaatsing op maat worden gemaakt.

Afhankelijk van de dak bedekking, uitvoering en onderliggende constructie kunnen dakbedekkingen worden voorzien van terras tegels, vlonderdelen, grind ballast of een groendak (o.a. sedum dak).
Het afwerken van een dak met een grindlaag of sedum dient niet enkel als ballast maar heeft tevens een beschermende functie.

Keuze dakbedekking

De keuze voor een bepaalde soort dakbedekking kan afhankelijk zijn van het gebruik van het dak zoals bijvoorbeeld een groendak of dakterras, Niet alle dakbedekkingssoorten zijn  is hier zomaar voor geschikt. Ook kan de keuze van de dakbedekking worden bepaald naar kosten en levensduur.

Indicatief levensduur en kosten dakbedekking.
– inclusief arbeid en verwijdering bestaande dakbedekking

Bitumen              25 jaar                 € 75
PVC                      25 jaar                 € 85
EPDM                   40 jaar                 € 100

Laat uw dakbedekkingen aanbrengen door erkende dakdekkers. Zij geven u het juiste advies en garantie op uw dak.

dakkmerk erkend dakdekkers