Kitwerk is vakwerk.

Goed kitwerk badkamer maakt uw badkamer af en maakt deze waterdicht. Goed kitwerk voorkomt vochtschade en lekkage en dient daarom in goede staat te verkeren. Gebreken in waterkerend afdichtingen zijn een van de meest voorkomende oorzaken van lekkage uit een badkamer.

Professionele kitter

Als u handig bent en het op de juiste wijze uitvoert kunt u zelf een badkamer kitten. Er zijn professionele kitters welke met professionele kit werken. Het laten kitten door een ervaren kitter bespaart kosten en is vaak mooier. Een ervaren kitter weet niet alleen hoe te kitten maar ook wat. Vergeet bijvoorbeeld nooit de koppelingen van een douche mengkraan vol af te kitten voor de montage van de kraan.

Kim van de douchevloer.
De kim van een badkamer vloer is de naad tussen de vloer en wand. Het is tevens de zwakste schakel in de douchevloer en om deze reden is deugdelijk af kitten van de kim van belang tegen lekkage.

Afvoer drain kitten.
Het is van belang een drain te kitten en niet af te werken met voegwerk. Het is een veelvoorkomende oorzaak van lekkage. Het is niet voor niets dat fabrikanten van afvoer douche drains adviseren de drain te kitten en niet te voegen.