Amsterdam Lekdetectie

Lekdetectie Amsterdam is onze root. Nergens in Nederland is zo veel diversiteit in gebouwen als in Amsterdam met evenveel herontwikkeling. Helaas komt door ouderdom, domme pech en foutieve herontwikkeling nog al eens lekkage voor. Gelukkig kunnen wij bouwen op jaren lange ervaring in bouwkundige inspecties en lekdetectie onderzoeken in de mooiste en de meest diverse stad van Nederland.

Naast de lekkage door leidingen of bijvoorbeeld een badkamer kent Amsterdam een relatief groter probleem met neerslag, wind en grondwater. Deze zaken kunnen bij oude en maar ook nieuwere panden nog al eens zorgen voor vocht en lekkage problemen. Met het achterhalen van de juiste oorzaak zijn er natuurlijk wel herstel opties. Voorkom onnodig hoge probeer kosten en weet de oorzaak.

Amsterdam en ouderdom.

Ouderdom komt bij huisjes net als bij mensjes met gebreken. Veel oudere panden hebben nog lood of gietijzer afvoeren. Deze slijten en kunnen lekkage geven. Het ondoordacht aan knutselen van nieuwe materialen is echter veel vaker een oorzaak.
Ook het ondoordacht nemen van isolerende maatregelen kan leiden tot vochtproblemen en zeker bij oudere bebouwing. Lekker warm, gesubsidieerd en een lage energie nota kan wel eens een zeer vervelende situatie opleveren. Informeer en detecteer bij Lekrecherche lekdetectie Amsterdam

Amsterdam en grondwater.

Nagenoeg alle gebouwen in Amsterdam en omgeving van voor circa 1950 zijn gebouwd op gemetselde funderingen op houten funderingspalen. In het gebied is sprake van een hoger grondwaterpeil en noodzakelijk. De waterbeheerder en overheden doen er alles aan de grondwaterstand te monitoren. Daalt de grondwaterstand dan zakken veel Amsterdamse gebouwen en woningen in elkaar. Hogere grondwaterstanden kunnen echter in de loop der jaren wel leiden tot vochtproblemen.  Optrekkend vocht is een bekend probleem maar niet altijd is dit de oorzaak. Voorkom dan ook dure maatregelen zonder de exacte oorzaak te kennen. Foutieve maatregelen tegen optrekkend vocht zoals het klakkeloos injecteren van een steens voor of achtergevel kan zelfs leiden tot onherstelbare schade en jaarlijks terug kerende hoge kosten.

Turbo nieuwbouw

Bekend is het woning tekort en de gigantische vierkante meter prijzen. Snel en op grote schaal worden bouwprojecten ontwikkeld. Met hoge grond prijzen (vaak door gemeente) en hogere kosten voor bouwen worden marges geknepen door onderaanbesteding. Helaas leidt dit niet altijd tot de meest kwalitatieve woningen en installaties. Wij durven te stellen dat we vaker lekkage onderzoeken uitvoeren in recente bouw dan hele oude gebouwen en woningen. Door de huidige mogelijkheden wordt het achterhalen van lekkage oorzaken echter lastiger. Gelukkig kunnen ervaren en opgeleide technici met de nieuwste apparatuur toch een lekkage oorzaak achterhalen. Misschien nog wel belangrijker zonder hakken en breken. Voor herstel zullen we de optie met de minste overlast en kosten bepalen.

Info en contact lekdetectie Amsterdam :

We sporen lekkage oorzaken op in de gehele regio Amsterdam. Naast de groot regio Weesp, Hoofddorp, Volendam, Schiphol, Haarlem, Lijnden, Muiden, Zaandam, Purmerend. Geheel vrijblijvend en vooral onafhankelijke informatie kunt u contact opnemen. Neem contact met ons op via de contact pagina of direct op ons landelijk telefoonnummer 088-1128800

Monument op de Dam

In kijkje in de spouw van het monument op de dam naar de staat van ankers en natuursteen.

Daklekkage Amsterdam

Onafhankelijke dak inspectie ook met vlonder delen en opbouw.

Lekkage standleiding.

Lekkage gietijzer standleiding Jodenbreestraat. Lekkage in beeld en verholpen.