Lekkage dakbedekking opsporen met rook generator.

Bij een lekkage dakbedekking kan het zoeken naar de lekkage een langdurig karwei zijn. Bij geïsoleerde daken (warm dak uitvoering) biedt een rookproef uitkomst. Helaas wordt er nog te vaak langdurig gezocht naar oorzaken door aannemers of dakdekkers. Al deze kosten kunnen worden voorkomen. De uitvoering van een rookproef dakbedekking duurt vaak niet langer dan 30 minuten.

Rookproeven kunnen worden uitgevoerd bij bitumineuze daken, EPDM of kunststof dakbedekking. Ballast lagen zoals grind zijn niet echt een belemmering. Rookproeven bij groendaken kunnen niet worden uitgevoerd.

Uitvoering rookproef dakbedekking

Middels speciaal zelf ontwikkelde pluggen maken we een aansluiting in de waterkerende laag van het dak voor de rookgenerator. Middels hoge druk en rook zal er overdruk ontstaan onder de dakbedekking. De uittreding van rook op plaatsen waar dit niet hoort zullen gebreken visueel zichtbaar worden. Zie onderstaande voorbeelden uit praktijk.

Naast uittreding van rook op locaties met lekkage zal de rook ontsnappen uit andere details zoals bijvoorbeeld onder de daktrim of onder loodslabbe. Door bouwkundige kennis en ervaring zal de lekkage technicus bepalen of er sprake is van een normale situatie of lekkage.

Lekkage dakbedekking Den Bosch

Bij een appartementen complex in ‘s-Hertogenbosch is de lekkage dakbedekking binnen 45 minuten gevonden. Vele uren aan onderzoek door derden zonder resultaat zijn vooraf gegaan. Voorkom onnodige kosten bij het opsporen van een lekkage dakbedekking.

Lekkage dakbedekking Amsterdam

Bij een bedrijscomplex complex in Amsterdam is de lekkage dakbedekking binnen 30 minuten gevonden. Ook kleine gebreken als slecht gebrande kruisnaden in de dakbedekking worden zichtbaar met het uitvoeren van een rookproef dakbedekking. Rookproeven kunnen enkel worden uitgvoerd bij warme daken (isolatie daken).

Daklekkage  Scheveningen

Ondanks herhaaldelijk vernieuwen van kantstroken dakbedekking bij de (beton) dakrand blijft er sprake van lekkage. Na een rookproef wordt duidelijk dat vele naden in de kim van de dakvloer lekkage gevoelig zijn. Voorkom onthechting door werking door het toepassen van een mastiekschroot.